Με τη βοήθεια της Μοσάντ οι Ελληνικές αρχές απέτρεψαν την τρομοκρατική ενέργεια σε εβραϊκό χώρο

Η Μοσάντ βοήθησε την Ελλάδα να αποτρέψει μια ιρανική τρομοκρατική ομάδα , σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου το βράδυ της Τρίτης. Η υπηρεσία κατασκοπείας είπε ότι βοήθησε την Ελλάδα να αναλύσει και να διασπάσει τις επιχειρησιακές διαδικασίες του Ιράν.

«Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα του Ιράν που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον τρόμο εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η Μοσάντ.

Γραφείο πρωθυπουργού Ισραήλ: Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι σοβαρή και αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες απο Jpost)

ViaDiplomacy Newsroom