Μεγαλώνει η εξάρτηση της Τουρκίας από την Ρωσία- 106,6% αυξήθηκε η εισαγωγή φυσικού αερίου

Η Gazprom, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία παραγωγής και πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με την Gazprom, η ζήτηση φυσικού αερίου των αγοραστών αυξήθηκε, ειδικά τον Μάρτιο.

Δηλώνοντας ότι το επίπεδο ροής και ζήτησης αερίου συνεχίστηκε τον Μάρτιο με τον ίδιο τρόπο όπως και τους χειμερινούς μήνες, η εταιρεία υπογράμμισε ότι η αύξηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο συνεχίστηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom αυξήθηκε 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 136,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ημερήσια ποσότητα φυσικού αερίου που παραδόθηκε στην Ευρώπη τον Μάρτιο ήταν πάνω από την ημερήσια ροή φυσικού αερίου κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτά τα δεδομένα ερμηνεύθηκαν ότι η Ευρώπη βιώνει τον χειμώνα τον Μάρτιο.

Ενώ η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνεται, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Σερβία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Βουλγαρία είναι οι χώρες των οποίων η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ποσό της εξαγωγής φυσικού αερίου της Gazprom προς την Τουρκία το χειμώνα του 2021 παρουσίασε αύξηση 106,6% . 

ViaDiplomacy Newsroom