Μεντβέντεφ: Η Ρωσία φοβάται τις πολυδιαφημισμένες «κυρώσεις από την κόλαση» των ΗΠΑ

Η Μόσχα δεν φοβάται τυχόν πρόσθετους δυτικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των νέων «κυρώσεων από την κόλαση» που ανακοίνωσαν ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Πραγματικά δεν φοβόμαστε αυτές τις κυρώσεις. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου , είναι απλώς μια δήλωση του τι πραγματικά συμβαίνει», συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε κυρώσεις «από την κόλαση». Λοιπόν, δεν ξέρω τι είναι, ούτε από τι θα αποτελείται. «Κυρώσεις από την κόλαση», λένε. Από την άλλη τον Μπαράκ Ομπάμα που το 2015 μετά το αδιέξοδο μας για γνωστούς λόγους, με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, είπε μια φράση που θυμάμαι. Είπε ότι η ρωσική οικονομία ήταν «σε ρήξη». Λοιπόν, πού είναι τώρα ο Ομπάμα; Συνταξιούχος, όπως λένε, ενώ η οικονομία μας ευδοκιμεί και προχωρά», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας έχει τα προβλήματά της πρόσθεσε ο πολιτικός. Ωστόσο, «τίποτα υπερβολικά φρικτό» δεν έχει συμβεί σε αυτήν [την οικονομία], σε ορισμένους τομείς έχει όντως γίνει ακόμη καλύτερη», σημείωσε, αναφέροντας τη γεωργία, όπου οι κυρώσεις της Δύσης έχουν ωθήσει ιδιαίτερα την ανάπτυξη, ως παράδειγμα. «Αφήστε τους χρησιμοποιούν [κυρώσεις] ως εσωτερική ρητορική, για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους ή για το πολιτικό τους κατεστημένο, συνολικά», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Οι κυρώσεις είναι μόνιμο πράγμα για τη Ρωσία, τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Το θέμα είναι ότι – και το έχω ξαναπεί ότι αυτές οι κυρώσεις δεν είναι ξένες για εμάς. Και δεν εννοώ καν την πιο πρόσφατη περίοδο, αλλά τη σοβιετική εποχή, ενάντια στην ΕΣΣΔ. Δεν μιλάω καν για τους λόγους τώρα , [ή] το υπόβαθρο, ούτε περιγράφω την ίδια τη Σοβιετική Ένωση, αυτό είναι θέμα γούστου και συμπεριφοράς. Αλλά εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, που είναι η πατρίδα μας, έχουν επιβληθεί κυρώσεις τουλάχιστον δέκα φορές για διάφορους λόγους. τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού αγωγού φυσικού αερίου Urengoy – Pomary – Uzhgorod, και ούτω καθεξής. Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά δεν είναι καινούργια», σημείωσε.

(με πληροφορίες: tass)

ViaDiplomacy Newsroom