Μέση Ανατολή: Οι περιφερειακοί ηγέτες φτάνουν στη Τζέντα για την Σύνοδο Κορυφής του GCC+3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή το Σάββατο συναντώντας πολλούς περιφερειακούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΑΕ Σεΐχη Μοχάμεντ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των χωρών που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου εκτός από το Ιράκ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο, γνωστή ως GCC+3.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Σεΐχη Μοχάμεντ, ο κ. Μπάιντεν θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ Καντίμι και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Την Παρασκευή, ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για συνομιλίες για ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αεροπορία, η ενέργεια, το Ιράν, η Υεμένη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κυριαρχία στα νησιά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε συνέντευξή του στο The Nationalτο Σάββατο , ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ είπε ότι οι δύο ηγέτες δημιούργησαν «καλή χημεία» και πρόσθεσε ότι «όλα κινούνται όπως υποτίθεται».

ViaDiplomacy Newsroom