Μετά την Ελλάδα η Microsoft θα αναπτύξει στην Ταϊβάν έναν «Ασιατικό ψηφιακό κόμβο μετασχηματισμού»

Η Microsoft τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει σε τέσσερα νέα ψηφιακά έργα για την Ταϊβάν, τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στη χώρα εδώ και 31 χρόνια. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Taiwan Ken Sun ανακοίνωσε τα τέσσερα νέα έργα ψηφιακής επένδυσης στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός εσωτερικού κέντρου δεδομένων. Εκτιμάται ότι αυτό θα φέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια οικονομική παραγωγή και δεκάδες χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης στην Ταϊβάν.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Microsoft στην Ταϊβάν», δήλωσε ο Sun. Τόνισε ότι πέρυσι η Πρόεδρος Tsai Ing-wen ανέφερε ότι ήλπιζε ότι η Microsoft θα επενδύσει περισσότερο στην Ταϊβάν και «ελπίζουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες». Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς IDC, η επένδυση που που δημιουργεί η Microsoft μέσω των τεσσάρων νέων έργων, θα αποφέρει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια NT (10,48 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε οικονομική παραγωγή και θα δημιουργήσει περισσότερες από 30.000 ευκαιρίες απασχόλησης για την Ταϊβάν έως το 2024.

H Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει την Ταϊβάν σε περισσότερες από 60 περιοχές κέντρων δεδομένων παγκοσμίως και να δημιουργήσει την πρώτη περιοχή κέντρων δεδομένων Azure στη χώρα για να βελτιώσει την κατάστασή της στο διεθνές δίκτυο cloud.

ViaDiplomacy Newsroom