Μετά την βόλτα του Κουφοντίνα επίθεση από τον «Ρουβίκωνα» στην Αμερικανική Πρεσβεία

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ έκανε στις 03.30 τα ξημερώματα ομάδα της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα πέταξε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δωριλέου και Μακεδόνων, μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο, πριν απομακρυνθεί.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές στην περιοχή.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια, όπου εξετάζονται.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 04.05, αναρτήθηκε κείμενο που υπογράφει ο «Ρουβίκωνας», με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια.

Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά ότι η επίθεση έγινε την Κυριακή 6η Ιανουαρίου και ώρα 03.30 -δηλαδή 24 ώρες νωρίτερα- γεγονός που σύμφωνα με αστυνομικούς δείχνει ότι η ενέργεια είχε προγραμματιστεί και για κάποιον λόγο έγινε σήμερα.

Αναφέρεται ιστορικά ακόμη στον «αμερικανικό ιμπεριαλισμό» και ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ μέσω Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην κατάσταση στη Συρία, ενώ συνδέει τις ΗΠΑ με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί “συμβολική” βόλτα του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος συνοδευόταν από ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα». Όπως είχε αναφέρει το «VD» , οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον εκνευρισμένοι από την στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους τρομοκράτες, αλλά και έντονα προβληματισμένοι

ViaDiplomacy Newsroom