Μετά τον Άσαντ ο Τούρκος ΥΠΕΞ μεταβαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στις 20-21 Μαρτίου 2022 όπου θα συμμετέχει στο 16ο Φόρουμ των Πρεσβευτών και Εκπροσώπων των Διπλωματικών Αποστολών των ΗΑΕ ως επίτιμος προσκεκλημένος μετά από πρόσκληση του HE Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός Α.Ε. Τσαβούσογλου αναμένεται επίσης να συναντήσει τον ομόλογό του από τα Εμιράτα για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Επίσκεψη μετά τις συνομιλίες ΗΑΕ-Συρίας

Ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, καλωσόρισε την Παρασκευή τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λέγοντας ότι ελπίζει η επίσκεψή του να είναι η αρχή του καλού, της ειρήνης και της σταθερότητας για τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Al-Shati, έγινε στο πλαίσιο της κοινής μέριμνας να συνεχιστεί η διαβούλευση και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών για διάφορα θέματα, ανέφερε επίσης η WAM.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ ενημερώθηκε από τον Σύρο ηγέτη για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα του προσθέτοντας ότι συζήτησαν επίσης να συμβάλουν στην εδραίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην αραβική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ViaDiplomacy Newsroom