Μετά τον Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν φτάνει στην Σαουδική Αραβία

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ έφτασε στη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Σαρίφ έγινε πρωθυπουργός του Πακιστάν στις 11 Απριλίου, αφού ο άμεσος προκάτοχός του Ιμράν Καν ανατράπηκε με ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης.

Η τριήμερη επίσκεψη στο Βασίλειο γίνεται μετά από πρόσκληση του βασιλιά Σαλμάν και του διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

«Θα έχω εκτενείς συζητήσεις με την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας», έγραψε ο Σαρίφ στο Twitter πριν από την αναχώρησή του.

«Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μας και ως Θεματοφύλακας των Δύο Ιερών Τόπων, έχει μια ξεχωριστή θέση σε όλες μας τις καρδιές.»

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βασίλειο συνοδευόμενος από πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Bilawal Bhutto Zardari.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή αλληλεπίδραση με τη Σαουδική ηγεσία, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών δεσμών και στη δημιουργία μεγαλύτερων ευκαιριών για το πακιστανικό εργατικό δυναμικό στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση. την Τετάρτη.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία θα δώσει ισχυρή ώθηση στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς και θα ενισχύσει περαιτέρω την αυξανόμενη εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Το Πακιστάν έχει βαθιά ριζωμένους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία, με σχεδόν 2,5 εκατομμύρια υπηκόους του να ζουν και να εργάζονται στο Βασίλειο.

ViaDiplomacy Newsroom