Μια εβδομάδα που δείχνει το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Ασφάλειας

Πόλος έλξης επενδύσεων στους τομείς της καινοτομίας και νέων τεχνολογιών κατάφερε να καταστεί την τελευταία διετία η Ελλάδα, και στο εξής «θα βαρεθείτε να βλέπετε επενδύσεις, όλες οι μεγάλες εταιρείες του πλανήτη κοιτάνε την χώρα μας», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι «η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο διεθνή χάρτη επενδύσεων στο χώρο της τεχνολογίας». Οι δηλώσεις έγιναν την Παρασκευή, στο περιθώριο των εγκαινίων του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, που τελέστηκαν από το μητροπολίτη Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

Λίγες ημέρες πριν, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.  Το «παρών» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Την επόμενη των εγκαινίων της Pfizer, πραγματοποιήθηκε στη Ροτόντα η τελετή απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στους Ογκούρ Σαχίν και Εζλέμ Τουρετσί, το οποίο τους απονεμήθηκε για τη συμβολή τους στην παρασκευή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την επόμενη ημέρα, 14 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκε η έκθεση καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας «Beyond 4.0» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τη σημασία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει για τη Θεσσαλονίκη η έκθεση Beyond 4.0 υπογράμμισε από το βήμα των εγκαινίων της νέας διοργάνωσης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στη νέα εκθεσιακή δράση. Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη διακριτή τεχνολογική αλλαγή που συμβαίνει στην Ελλάδα και στην εξέλιξή της σε σημείο αναφοράς για τις πρακτικές της στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογικές επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας τόνισε πως, πέραν της αυταπόδεικτης οικονομικής τους διάστασης, έχουν και διάσταση πολιτική και είναι αφιερωμένες σε όλους τους νέους Έλληνες και Ελληνίδες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό.ViaDiplomacy Newsroom