Μια μέρα μετά – Αυτό είναι το Παράλληλο Κράτος της Τουρκίας στην Θράκη

Όπως έχουμε γράψει ξανά, οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν δάκρυα για την Θράκη, και ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί να βγάλει πατριωτικά Selfie αφού συγκεντρώσεις δεν γίνονται για την Θράκη.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι γίνεται στην Θράκη, και η αλήθεια είναι πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει και δεν είναι και υποχρεωμένος. Όμως σήμερα όπου η πληροφορία είναι μπροστά του, δεν έχει την δικαιολογία ότι δεν μπορεί να μάθει.

Σε άρθρο του viadiplomacy την Κυριακή με τίτλο “Μοντέλο συνομοσπονδίας στην Κύπρο φέρνει συνδιοίκηση σε Θράκη και Αιγαίο” , πολλοί χρήστες χαρακτήρισαν το μέσο, Δούρειο Ίππο της Τουρκίας, των Γερμανών και άλλα τέτοια. Μια μέρα μετά, στην Ξάνθη συνέβη αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στην Θράκη και οδηγεί την περιοχή στην περίοδο των “Μαλακών Συνόρων” και σε συνδιοίκηση.

Στην φωτογραφία παρακάτω, βλέπετε τον Δήμαρχο Μύκης, ο οποίος συναντάται με τον ψευτομουφτή Ξάνθης , μια Παράλληλη Δομή του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη. Ο Δήμος Μύκης *βόρεια της Ξάνθης) και περιλαμβάνει όλα τα Πομακοχώρια, χωριά που κατοικούνται μόνο από Πομάκους, Πομάκοι οι οποίοι σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγα χρόνια δεν θα μαθαίνουν ως μητρική τα Πομακικά, αλλά τα Τουρκικά.

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης με την Τουρκική σημαία, τον σημαία της ανεξάρτητης θράκης, και τον Κεμάλ

Αυτό το “χαλαρό” μοντέλο, όπου μια κρατική δομή ζητά την βοήθα μιας Παράλληλης Δομής του κυριάρχου κράτους, θα οδηγήσει στο μοντέλο που θέλουν κάποιοι στην Κύπρο. Κατά κανόνα οι συνομοσπονδίες είναι πιο χαλαρές μορφές συνεργασίας, συχνά πρόσκαιρης, όπου τα εμπλεκόμενα κράτη-μέλη μπορούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους

Και το άρθρο αυτό θα κλείσει με την παράγραφο του προηγούμενου άρθρου: “Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδείξει πλέον, ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει την δυνατότητα, διάθεση και ίσως ικανότητα να βάλει το έθνος πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Πάνω στο όνομα της Μακεδονίας, χτίζονται πολιτικές καριέρες, ειδικά από την δεξιά και ακροδεξιά, ο κόσμος για λίγα λεπτά δημοσιότητας κάνει παρέλαση (σύλλογοι, μακενομάχοι κλπ) μπροστά σε αυτούς που φωνάζει προδότες, μια ομάδα της Θεσσαλονίκης ακυρώνει αντιδράσεις για να μην αμαυρωθεί το πρωτάθλημα που κατακτά, και η Ελληνική κυβέρνηση τους δίνει μια νίκη, και τους αφήνει όλους να τραγουδάνε «Μακεδονία Ξακουστή», πριν πιάσουν το τραπέζι για τον μπακαλιάρο.”

ViaDiplomacy Newsroom