Μήνυμα ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα έστειλε ο υπαρχηγός του Στόλου

Σαφές μήνυμα “προς όσους επιβουλεύονται την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας”, έστειλε από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα, υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Ευθύμιος Μικρός.

Ο κ. Μικρός, σε δηλώσεις του λίγο μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στους ναυτικούς αγώνες του έθνους και την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ναυάρχου Κωσταντίνου Κανάρη, δήλωσε ότι “οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες και έτοιμες να υπερασπιστούν αυτά που μας ανήκουν”.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή”, συνέχισε ο υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου, “να βρίσκομαι στην Καβάλα, σε μια ημέρα μνήμης για το ναυτικό και τους ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας στις ελληνικές θάλασσες. Είναι οι άνθρωποι που υπεράσπισαν τα θαλάσσια σύνορά μας, το έργο των οποίων καλούμαστε να συνεχίσουμε εμείς, όποτε απαιτηθεί. Αυτό που θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπατριώτες μας, είναι ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς, για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας, ώστε αυτή να συνεχίσει να έχει το μέλλον που της αξίζει και της πρέπει”.

Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη διεξαγωγή ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, όπως η “Καταιγίς 2017”, τόνισε χαρακτηριστικά: “Νομίζω είναι σαφές το μήνυμα, το οποίο στέλνουμε μέσα από αυτές τις μεγάλες ασκήσεις. Βρισκόμαστε στο τελείωμα της μεγαλύτερης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είναι διακλαδική, καθώς μετέχουν όλοι οι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων, με τους οποίους έχουμε συνέργεια. Είναι ένα μήνυμα προς τα έξω. Ένας από τους σκοπούς της άσκησης είναι, πέρα από το επιχειρησιακό αντικείμενο, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν”.

Ο κ. Μικρός επέβαινε στην φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Σαλαμίς”, που κατέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος”, στο πλαίσιο της άσκησης “Καταιγίς 2017”, με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τον τίτλο “Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος”.

Σύσσωμες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Καβάλας, που το 1913 απελευθερώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, καλωσόρισαν εγκάρδια τον υπαρχηγό του Αρχηγείου Στόλου, τους αξιωματικούς και τους ναύτες της φρεγάτας “Σαλαμίς”, που καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του πολεμικού σκάφους στο λιμάνι δέχθηκε  την επίσκεψη δεκάδων πολιτών που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και το θαυμάσουν από κοντά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ViaDiplomacy Newsroom