Μήνυμα σε Τουρκία και Ρωσία από Χατζηδάκη – Πάιατ για FSRU, IGB και Ανατολική Μεσόγειο (EastMed

Την ικανοποίησή του για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με τον υπουργό «έχει διευρυνθεί σημαντικά η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην ενέργεια».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά ενεργειακά έργα τα οποία καθορίζουν την Αμερικανική πολιτική στην περιοχή, και καθιστούν την Ελλάδα σημαντικό παράγοντα στην Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης.

Το FSRU (Αλεξανδρούπολη) και ο αγωγός IGB που συνδέει την Βουλγαρία με τον TAP και το λιμάνι της Ακριτικής πόλης, δεν έχουν επηρεαστεί από τα προβλήματα που προκάλεσε η Πανδημία στα Ενεργειακά και προχωρούν κανονικά αφού η γεωπολιτική και γεωοικονομική τους αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από το ίδιο το αέριο.

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τον EastMed όπου εκεί υπάρχει ένα σύνολο χωρών που βλέπουν τον αγωγό ως ένα πολιτικό εργαλείο. Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στον Έργο είναι σύμμαχοι και αγωγός λειτουργεί, για πρώτη φορά, ως κοινό όραμα

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Χατζηδάκη στο Twitter αναφέρει:

«Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συζητήσαμε για έργα όπως ο IGB, το FSRU Αλεξανδρούπολης και τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Διαπιστώσαμε ότι έχει διευρυνθεί η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην ενέργεια. Χαίρομαι που η πολιτική μας προσελκύει διεθνείς επενδύσεις και δημιουργεί νέες δουλειές».

ViaDiplomacy Newsroom