Μνημείο για τα θύματα του Σταλινισμού-Κομμουνισμού εγκαινίασε ο Vladimir Putin

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το μεγάλο πολιτικό του μέγεθος, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin εγκαινίασε πρόσφατα στην Μόσχα το μνημείο για τους νεκρούς των διώξεων που πραγματοποίησε ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία 1929-1953.

Πρόκειται για το πρώτο μνημείο για τα θύματα του Σταλινισμού Κομμουνισμού που ανεγέρθηκε στην Ρωσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σηματοδοτώντας για μια ακόμη φορά την προσπάθεια που κάνει η Ρωσική κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία για την ανάδειξη των εγκλημάτων της περιόδου αυτής στο πλαίσιο της πολιτικής μνήμης των γεγονότων της περιόδου αυτής και επανατοποθέτησης των βασικών αξιών του Ρωσικού έθνους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δείξει με την πολιτική του ότι δεν απαρνιέται την Κομμουνιστική περίοδο της χώρας του, αφού και ο ίδιος ήταν τμήμα αυτού του κρατικού μηχανισμού που κυβερνούσε την Ρωσία για επτά δεκαετίας, όμως δεν μπορεί και να μην επισημάνει τα εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν τα χρόνια της διακυβέρνησης του Ιωσήφ Στάλιν.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εγκαινίασης του μνημείου ο Πρόεδρος Vladimir Putin εκατομμύρια εργάτες επιστήμονες, αγρότες δημόσιοι υπάλληλοι και απλοί πολίτες θανατώθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του Στάλιν χωρίς αυτοί να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα.  Αυτό το έγκλημα σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.