Μόσχα: Δεν κλέψαμε σιτηρά από την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τον ισχυρισμό του ότι οι δυνάμεις του δεν είχαν κλέψει σιτηρά από την Ουκρανία εν μέσω πολέμου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Άγκυρα είπε ότι Τούρκοι αγοραστές ήταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν σιτηρά που είχε κλέψει η Ρωσία από την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που ευθύνονται για τις εικαζόμενες αποστολές.

Ερωτηθείς για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε έρευνα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να ρωτήσετε το υπουργείο Εξωτερικών. Η Ρωσία δεν έχει κλέψει κανένα σιτηρό».

Τον περασμένο μήνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στους δυτικούς ηγέτες ότι ήταν πρόθυμος να συζητήσει για να επιτραπεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, καθώς υπήρχαν φόβοι για παγκόσμια έλλειψη τροφίμων.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών βρίσκονται σε αδράνεια σε σιλό στα ουκρανικά λιμάνια εν μέσω αποκλεισμού από ρωσικά πλοία.

ViaDiplomacy Newsroom