Μόσχα: Η Ουκρανία έχει διαπράξει δολιοφθορά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka 

Η Ουκρανία έχει διαπράξει δολιοφθορά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka (HPP) και αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής καθώς και για το περιβάλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει αναφορές μέσω του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών για το τι συμβαίνει γύρω από τον ΥΕΘΑ Kakhovka. Εδώ μπορούμε ήδη να πούμε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για σκόπιμη δολιοφθορά από την ουκρανική πλευρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «αυτή η δολιοφθορά έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πολύ σοβαρές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, περιβαλλοντικές συνέπειες και συνέπειες άλλης φύσης που δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε επίσης αναμφισβήτητο ότι ένας από τους στόχους αυτής της πράξης δολιοφθοράς ήταν να στερηθεί το νερό από την Κριμαία. «Η στάθμη του νερού στη δεξαμενή πέφτει, ως εκ τούτου, η παροχή νερού στο κανάλι [Βόρειας Κριμαίας] μειώνεται δραστικά», πρόσθεσε.

«Προφανώς, αυτή η δολιοφθορά οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι, έχοντας ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις πριν από δύο ημέρες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι επιχειρήσεις τους έχουν σταματήσει», είπε ο εκπρόσωπος.

Επεσήμανε ότι είναι προνόμιο του Υπουργείου Άμυνας να σχολιάσει άλλες λεπτομέρειες γύρω από αυτή την κατάσταση. «Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», κατέληξε ο Πεσκόφ.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom