Μόσχα προς Ζάεφ: Καλλιεργείτε κλίμα ρωσοφοβίας

Για αβάσιμες δηλώσεις που έχουν σαν στόχο την καλλιέργεια κλίματος φόβου απέναντι στη Ρωσία, κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην ΠΓΔΜ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, περί υποκίνησης, από επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα, βίαιων ενεργειών ενόψει του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό.

Τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις, καθώς και πρόσφατες εικασίες αποσκοπούν στην υποκίνηση της ρωσοφοβίας, που όλο και περισσότερο θεωρείται από τους δυτικούς εταίρους της “Μακεδονίας” ως μέσο για την επίτευξη των δικών τους στόχων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής», αναφέρει μεταξύ άλλων η ρωσική πρεσβεία στην τοποθέτησή της.

Καλεί, παράλληλα, την ΠΓΔΜ να διεξάγει διεξοδική και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων που υπαινίσσονται τα μέλη της κυβέρνησής της και να παρουσιάσει πραγματικά γεγονότα και όχι εικασίες προς το κοινό και τη ρωσική πλευρά.

Κάνει δε λόγο για ανειλικρίνεια από την πλευρά των Σκοπίων, αναφορικά με τις διακηρύξεις ότι επιθυμουν φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα.

ViaDiplomacy Newsroom