Μόσχα: Θα υπερασπιστούμε την Λευκορωσία

H Ρωσία θα υπερασπιστεί τη Λευκορωσία και θα τη βοηθήσει έναντι νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου δίνει υπόσχεση υπεράσπισης της Λευκορωσίας, με γλώσσα που ξεφεύγει από το οικονομικό πεδίο.

Παράλληλα υπογραμμίζει τη βούληση της Μόσχας να στηρίξει το Μινσκ προ νέων κυρώσεων της ΕΕ, όπως αυτές ετοιμάζονται ήδη από τις Βρυξέλλες.

Η δήλωση έρχεται τρεις μέρες μετά τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Λευκορωσίας στο Σότσι της Ρωσίας, όπου οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν σε κοινό μέτωπο.

Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλει  περιορισμούς στις πτήσεις από τη Λευκορωσία και πολλές εταιρίες αποφεύγουν τον ενάριο χώρο της πρώην σοβιετικής διμηκρατίας μετά το περιστατικό που αποκλήθηκε κρατική αεροπειρατεία στις 23 Μαΐου, με την κετροπή της πτήσης Αθήνα-Βίλνιους και τη σύλληψη Λευκορώσου αντιφρονούντος δημοσιογράφου και της φίλης του.

Πηγή: Reuters

ViaDiplomacy Newsroom