Μπακού: Η Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε για Αλεξανδρούπολη και IGB στην 8η Υπουργική Συνάντηση για τον Νότιο Διάδρομο

H Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Αλεξάνδρα Σδούκου, συμμετείχε στην 8η Υπουργική Συνάντησης στο πλαίσιο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Αναφέρθηκε στην σημασία των έργων IGB και FSRU στην Αλεξανδρούπολη τα οποία είναι σημαντικά τμήματα στο δίκτυο που που στηρίζεται στον αγωγό TAP.

Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας: Το Αζερμπαϊτζάν είναι η πιο αξιόπιστη πηγή

«Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το φυσικό αέριο ως την καλύτερη λύση για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προμηθειών προκειμένου να επιτύχουμε τους πράσινους στόχους μας στη μεταβατική περίοδο. Εξετάζοντας την πιθανή διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στην Κεντρική Ευρώπη, μπορούμε να πούμε ότι η πιο σχετική και πραγματική πηγή γιατί αυτό είναι αέριο του Αζερμπαϊτζάν» σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας στην ίδια εκδήλωση.

 Με την σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Ilir Bejtja, δήλωσε ότι ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου είναι μια πολύ σημαντική εναλλακτική λύση για την Αλβανία. «Θεωρώντας το φυσικό αέριο ως καθαρότερη πηγή ενέργειας σε σύγκριση με τις άλλες ορυκτές πηγές, η ανάπτυξη του τομέα του φυσικού αερίου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας. Το SGC είναι μια πολύ σημαντική εναλλακτική λύση για την Αλβανία και το εγγύς και μακροπρόθεσμο μέλλον του ενεργειακού τοπίου. Θα υποστηρίξουμε σθεναρά αυτές τις εξελίξεις και θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των κοινών μας σχεδίων και έργων», πρόσθεσε 

ViaDiplomacy Newsroom