Μπακού: Συνάντηση του ‘Ελληνα Πρέσβη με την Πρόεδρο της Βουλής

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στο Μπακού, Νίκο Πιπερίγκο, είχε η Πρόεδρος της Βουλής του Αζερμπαϊτζάν. Συζητήθηκαν διμερή θέματα και είναι η πρώτη συνάντηση του Έλληνα Πρέσβη μετά την σύντομη κρίση αν΄άμεσα στις δύο χώρες.

Η Sahibə Qafarova θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα όπου θα συμμετεχει στην Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των 47 κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και γειτονικών χωρών, (21 και 22 Οκτωβρίου) με συνδιοργάνωση της Βουλής των Ελλήνων και της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τις εργασίες της συνόδου θα ανοίξουν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρικ Ντάεμς, και η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πεσίνοβιτς Μπούριτς.

Αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 60 Πρόεδροι Κοινοβουλίων και ομιλητές, μαζί με 300 άλλους συμμετέχοντες. Θα συζητηθούν τρία κύρια ζητήματα: οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, το δικαίωμα σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον και το κοινό μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια είτε στο Στρασβούργο είτε στην πρωτεύουσα κράτους-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έπειτα από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

ViaDiplomacy Newsroom