Μπορέλ: «Περίπλοκη», αλλά ταυτόχρονα «επιτυχημένη» η επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν

«Περίπλοκη», αλλά ταυτόχρονα «επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος πριν από λίγο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ, πάνω από 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

«Πρώτα το προσωπικό της ΕΕ (απομακρύνθηκε), 21 άνθρωποι είναι ήδη στην Ευρώπη και πολλοί ακόμη πολίτες της ΕΕ είναι εκτός Σουδάν. Δεν μπορώ να δώσω τους ακριβείς αριθμούς. Σίγουρα πάνω από 1.000 άνθρωποι. Θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τη Γαλλία που απομάκρυνε τους πολίτες μας και τις συντονισμένες προσπάθειες πολλών χωρών», σημείωσε ο κ. Μπορέλ. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για πολιτική διευθέτηση του ζητήματος στο Σουδάν καθώς μία εκτός ελέγχου κατάσταση θα είχε συνέπειες σε όλη την Αφρική.

Συνεχίζεται η διαδικασία απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν – Ακόμη 10 Έλληνες στο Τζιμπουτί

 Σε συνέχεια των συνεχιζόμενων επικοινωνιών και συντονισμού ενεργειών, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με ομολόγους του, και των σχετικών οδηγιών του προς την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και λοιπών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 άτομα, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ευχαριστίες Νίκο Δένδια στον Ιταλό ΥΠΕΞ για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν

Τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών την Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani) ευχαρίστησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη βοήθεια της χώρας του στον απεγκλωβισμό ομάδας 10 Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ευχαριστίες Νίκου Δένδια στη Γαλλίδα ΥΠΕΞ για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε θερμά τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά και την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τη συνδρομή τους στον ασφαλή απεγκλωβισμό από το Σουδάν ομάδας Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων τραυματιών, με γαλλικό αεροπλάνο, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

ViaDiplomacy Newsroom