Να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 καλούν επιτροπές της Γερουσίας τον Τραμπ

«Καλούμε τον πρόεδρο Τραμπ να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή του, καλώντας επίσης το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να δρομολογήσει τον τερματισμό της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.»

Αυτό ήταν το μήνυμα έδωσαν στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι επιτροπές στη Γερουσία των ΗΠΑ που είναι αρμόδιες για θέματα άμυνας και ενόπλων δυνάμεων και τις διεθνείς σχέσεις.

Νωρίτερα, Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, σε κοινή τους ανακοίνωση, διεμήνυαν ότι το Κογκρέσο θα λάβει δράση, ούτως ώστε η Τουρκία να μην παραλάβει κανένα F-35.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και ρωσικό και αμερικανικό αμυντικό εξοπλισμό να κάθονται δίπλα – δίπλα», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους, οι γερουσιαστές Τζέιμς Λάνκφορντ, Τζίαν Σάνιν, Θομ Τίλις και Κρις Βαν Χόλεν.

Η υπόθεση προκάλεσε και την αντίδραση του γερουσιαστή Κρις Μέρφι, ο οποίος σε μήνυμά του στο Twitter, τόνισε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσου τους ρωσικούς S-400 ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης των σχέσεων με την Τουρκία, απειλώντας να ωθήσει σε κρίση τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

(πηγή πληροφοριών sputniknews.gr)

ViaDiplomacy Newsroom