ΝΔ για ονομασία ΠΓΔΜ: Δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε λύση που δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Λίγες ώρες πριν από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν τον πόλεμο των ανακοινώσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Νέα Δημοκρατία με νεώτερη ανακοίνωσή της πέρασε πριν από λίγο στην αντεπίθεση και απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε ότι λόγω των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα με μια λύση την οποίο απορρίπτει ο κυβερνητικός του εταίρος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Άλλο είναι το ερώτημα: Noμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά;».

Νωρίτερα το μεσημέρι ο το Μέγαρο Μαξίμου είχε κατηγορήσει για πατριδοκαπηλεία τη ΝΔ.

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι; Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς; », σημείωνε το Μαξίμου.

ViaDiplomacy Newsroom