Νέα επίθεση του ISIS κατα τουρκικού άρματος μάχης M60T Sabra εντός τουρκικού εδάφους (Video)

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ISIS έπληξε και κατέστρεψε ένα ακόμη τουρκικό άρμα μάχης τύπου Μ60T Sabra Mk.IIΙ με αντιαρματικό πύραυλο σήμερα τις πρώτες πρωίνές ώρες.

Η επίθεση σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι τώρα πληροφορίες πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Elbeyli της επαρχίας Kilis εντός τουρκικού εδάφους.

Η τουρκική πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία σε μικρή απόσταση από την συριακή πόλη Al Rai που πρόσφατα ανακαταλήφθηκε από το ISIS μετά από σκληρές μάχες με τη Συριακή Αντιπολίτευση η οποία είχε την στρατιωτική συνδρομή των τουρκικών μονάδων της περιοχής με πυρά υποστήριξης πυροβολικού.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες πάντως τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι το άρμα ανατινάχτηκε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Εάν η παραπάνω πληροφορία επαληθευτή θα πρόκειται για την δεύτερη φορά που η ισλαμική οργάνωση πλήττει τουρκικό άρμα μάχης.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο στις 18 Απριλίου 2016  στο τουρκικό στρατόπεδο στην περιοχή Bashiqa της Μοσούλης το ISIS έπληξε με αντιαρματικό βλήμα ρωσικής προέλευσης και κατασκευής 9K135 Kornet-Ε (ΝΑΤΟ: AT-14 Spriggan) σταθμευμένο άρμα μάχης M60T Sabra Mk.IIΙ του Τουρκικού Στρατού.

Από την επίθεση το άρμα υπέστη ζημιές στον εμπρόσθιο τμήμα του πύργου χωρίς όμως να υπάρξει διάτρηση αυτού. Το βλήμα  9Μ133-1 προκάλεσε σημαντική ζημιά στην πρόσθετη θωράκιση στο εμπρόσθιο τμήμα του πύργου καταστρέφοντας επίσης το σκοπευτικό αισθητήρα του άρματος.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το νέο περιστατικό

https://www.youtube.com/watch?v=1m-kKUFB1Rw#t=14

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.