Νέα Τουρκική πρόκληση – Navtex για άσκηση δυτικά της Πάφου

Του Πέτρου Θεοχαρίδη

Πηγή : Φιλελεύθερος

Με έκτακτη παράνομη Navtex που εξέδωσε σήμερα η Τουρκία, κορυφώνει τις προκλήσεις «δεσμεύοντας» εσπευσμένα θαλάσσια ζώνη δυτικά της Πάφου, στην περιοχή και τις ώρες που διεξάγεται σήμερα η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης σε περιοχή, την οποία από την περασμένη Παρασκευή είχε δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Την παράνομη Navtex εξέδωσε πριν το μεσημέρι σήμερα ο σταθμός Αττάλειας του Γραφείου Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στην πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται από το πρωί στην περιοχή από την Κυπριακή Δημοκρατία και – όπως αποκάλυψε σήμερα ο «Φιλελεύθερος» – με την συμμετοχή γαλλικής φρεγάτας.

Στον χάρτη:

1.Με πράσινο χρώμα η περιοχή που «δέσμευσε» σήμερα κατεπείγοντος με παράνομη Navtex η Τουρκία.

2.Με λευκό χρώμα η περιοχή όπου διεξάγεται η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με Notam που εκδόθηκε από την περασμένη εβδομάδα.

3.Με κόκκινο χρώμα, η περιοχή που δραστηριοποιείται παράνομα το Μπαρμπαρός με βάση την προηγούμενη Τουρκική Navtex.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.