Νέες συμβάσεις υπέγραψε η Miltech Hellas με την Dassault για την κατασκευή υποσυστημάτων του Rafale

Με την ευκαιρία της Αεροπορικής Έκθεσης Paris Air Show 2015 στο Le Bourget η Dassault Aviation και η Miltech Hellas A.E. υπέγραψαν δύο νέες συμβάσεις παραγωγής του Ηλεκτρικού συστήματος καθώς και μηχανικά μέρη του RAFALE με αφορμή την προμήθεια 48 αεροσκαφών RAFALE από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

GUNKIT

Οι νέες πολύ σημαντικές συμβάσεις διάρκειας 5 ετών και πλέον θα έχουν ως συνέπεια τον διπλασιασμό του όγκου εργασίας της ήδη υφιστάμενης παραγωγής της Miltech Hellas για την Dassault Aviation εντός του 2015, ενώ θα τον τετραπλασιάσουν στα μέσα του 2016.

BOXES

Σημειώνεται ότι η Miltech Hellas είναι η μοναδική εταιρεία που παράγει τόσο σημαντικά συστήματα του RAFALE εκτός Γαλλίας και οι συμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας με ανάλογη αύξηση των θέσεων εργασίας όπου προβλέπεται η πρόσληψη 40 τουλάχιστον νέων τεχνικών.

Στην τελετή υπογραφής παρέστη και ο Πρόεδρος της Dassault Aviation, κος Serge Dassault.

serge dassault

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική εταιρεία κατασκευάζει ήδη το σύστημα παροχής ηλεκτρισμού και την συλλογή τροφοδοσίας του πυροβόλου για τα Rafale της Γαλλικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. Επομένως η νέες παραγγελίες έρχονται να προστεθούν στην κατασκευή των υποσυστημάτων για 39 αεροσκάφη των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ εντός του 2015 υπολογίζεται να υπογραφεί η συμφωνία για την αγορά 36 αεροσκαφών από την Ινδία.

Τέλος η Γαλλική εταιρεία φιλοδοξεί να υπογράψει ακόμη μια συμφωνία για την εξαγωγή του Rafale σε μια τυρίτη αραβική χώρα.

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.