Νίκος Δένδιας: Η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα

«Η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα».

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να κάνει πράξη τις «απειλές» του και στείλει ερευνητικό σκάφος για να κάνει στο μέλλον γεωτρήσεις στα ανοιχτά του Καστελλόριζου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γειτονική χώρα θα συνετιστεί και θα πράξει βάσει λογικής.

Ωστόσο, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί σπιθαμή και επεσήμανε ότι έχει πολλούς συμμάχους στο πλευρό της.

«Εκφράζω την βεβαιότητα ή και την ελπίδα αν θέλετε, ότι η Τουρκία στο τέλος της ημέρας, θα ενεργήσει όπως επιβάλλει η κοινή λογική, το διεθνές δίκαιο και το δικό της συμφέρον, γιατί είναι λάθος να αυτοαπομονώνεται», τόνισε και ξεκαθάρισε πως: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται για να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μπορούμε και μόνοι, αλλά δεν θα είμαστε και μόνοι. Εκφράζω όμως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί τίποτα τέτοιο και προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με την Τουρκία».

ViaDiplomacy Newsroom