Νίκος Φίλης: “Ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες εναντίον του”

Σαφέστατη στήριξη στις επίσημες θέσεις του Τουρκικού κράτους για την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Χριστιανικών πληθυσμών της Μ. Ασίας προσφέρει με τις δηλώσεις του επί του θέματος αυτού ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μάλιστα οι τουρκικές εφημερίδες επευφημούν την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού, αφού σύμφωνα με την Sabah η τοποθέτηση του υπουργού Νίκου Φίλη ότι η σφαγή των Ελλήνων του Πόντου δεν είναι Γενοκτονία αλλά Εθνοκάθαρση αποτελεί μια «Γενναία παραδοχή».

Για δεκαετίες το Τουρκικό κράτος ανεξάρτητα από το ποιος πρωθυπουργός βρίσκεται στην εξουσία δεν αποδέχεται ότι πριν από 100 χρόνια ξεκίνησε μια μακροχρόνια και οργανωμένη συστηματική εκστρατεία σφαγών των Ελλήνων του Πόντου με την συμβουλευτική υποστήριξη της τότε Γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αν και ο Έλληνας υπουργός Παιδείας αναγνωρίζει τον πόνο το αίμα και όλα όσα οι Πόντιοι έχουν υποστεί από τη θηριωδία των Τούρκων οι σφαγές των Ποντίων δεν συνιστούν Γενοκτονία αλλά Εθνοκάθαρση.

Με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού συμφωνεί και η υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου η οποία το 2004 στήριζε το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο ενώ πριν από ένα χρόνο ζητούσε την ολική επαναφορά του σχεδίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τελικά αυτό που ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι υποστηρικτές του κατάφεραν να επιτύχουν με τις τοποθετήσεις τους είναι να ενώσουν για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τους Έλληνες κατά ενός σοβαρού ζητήματος όπως είναι η προσβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.