Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Αυξάνουμε την παραγωγή όλων των όπλων

Η Ρωσία ενισχύει την παραγωγή όλων των τύπων όπλων από άρματα μάχης και όπλα έως πυραύλους υψηλής ακρίβειας και drones, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η παραγωγή όπλων και ειδικού εξοπλισμού όλων των τύπων αυξάνεται πολλαπλά: από τανκς και πυροβόλα όπλα έως πυραύλους και drones υψηλής ακρίβειας. Προστατέψτε τον εαυτό σας!» σημείωσε στο Telegram.

«Όταν διαβάζω τις αναλύσεις του εχθρού, έχω επανειλημμένα συναντήσει ισχυρισμούς ότι η Ρωσία σύντομα θα ξεμείνει από στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα. Όπως,[έλεγαν στην Δύση] όλα είχαν εξαντληθεί. Μην κρατάτε την αναπνοή σας», τόνισε.

Ο αξιωματούχος είπε ότι με εντολή του αρχιστράτηγου, Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ταξίδεψε στο Νίζνι Ταγκίλ και επιθεώρησε την παραγωγή αρμάτων μάχης στην εταιρεία Uralvagonzavod, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή.

«Έχει τεθεί στόχος για σχολαστική εκτέλεση των αμυντικών συμβάσεων της κυβέρνησης σε όλες τις βασικές παραμέτρους της, αποφυγή διαταραχών στην προμήθεια εξοπλισμού», ανέφερε. «Δόθηκε προσοχή στο γεγονός ότι όλοι οι εργολάβοι θα μπορούσαν να λογοδοτήσουν, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών κατηγοριών, και έγιναν δεκτά αιτήματα για υπουργεία και άλλους φορείς που είναι αρμόδιοι για τις κρατικές συμβάσεις. Η εποπτεία επί της εκτέλεσης θα συνεχιστεί.»

(πηγή: tass/ photo Marina Moldavskaya/TASS)

ViaDiplomacy Newsroom