Ντμίτρι Πεσκόφ: Το εκλογικό σώμα στις δυτικές χώρες θα πείσει τις αρχές τους να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία με περισσότερη πολιτική σοφία

Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει ακόμη καμία θετική αλλαγή στη στάση των Γερμανών και Αυστριακών πολιτικών απέναντι στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ που ισχυρίζονται ότι η δημόσια υποστήριξη προς τη Ρωσία και τον ηγέτη της Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία και την Αυστρία.

«Δυστυχώς, δεν είμαστε μάρτυρες τέτοιας αλλαγής», είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν το Κρεμλίνο θα μπορούσε να δει κάποια αλλαγή συμπεριφοράς στους πολιτικούς των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το εκλογικό σώμα στις δυτικές χώρες θα πείσει τις αρχές τους να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία με περισσότερη πολιτική σοφία.

«Ας ελπίσουμε ότι [η αλλαγή] θα φτάσει αργά ή γρήγορα, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι θα συστήσουν μια συγκεκριμένη προσαρμογή στη στάση απέναντι σε αυτή τη χώρα και θα εντυπώσουν στους εκλεγμένους από αυτούς την ανάγκη να ενεργήσουν με περισσότερη πολιτική σοφία», ανέφερε.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom