Ντόρα Μπακογιάννη: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες αλλά θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε

Συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε στη Βουλή η αναφορά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή πως η κυβέρνηση θα τηρήσει και θα τιμήσει τη Συμφωνία παρά τις βασικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη μομφή που εκφράζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ άλλαξε άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως η κυβέρνηση πράττει ό,τι ακριβώς είχε πει και προεκλογικά.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε περί όνου σκιάς την παραφιλολογία πως η ΝΔ άλλαξε στάση γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες αλλά αφ’ης στιγμής ψηφίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ θα την τηρήσει και θα την τιμήσει.

“Να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη η οποία θα μπορεί να αναιρέσει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο προεκλογικά εξακολουθούμε και το θεωρούμε αυτονόητο και μετά τις εκλογές. Η ΝΔ δεν άλλαξε άποψη. Έχει βασικές αδυναμίες η Συμφωνία αλλά αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή και είναι σε ισχύ θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε” είπε.

Via Diplomacy