Ο αγωγός BRUA ενώνει τον TAP με την κεντρική Ευρώπη και ολοκληρώνει τον Νότιο Διάδρομο

Την εκτίμηση ότι ο αγωγός φυσικού αερίου BRUA (Βουλγαρία – Ρουμανία – Ουγγαρία – Αυστρία) θα καταστήσει τη Ρουμανία περιφερειακό φορέα ενεργειακής ασφάλειας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της υλοποίησης των έργων που τέθηκαν σε τροχιά εκκίνησης στο πλαίσιο της εναρκτήριας Συνόδου της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών που έγινε πέρυσι στο Βουκουρέστι, ο κ. Γιοχάνις ανέδειξε τη σημασία του αγωγού BRUA, σημειώνοντας πως ο αγωγός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βήματα με τα οποία η Ρουμανία θα καταστεί περιφερειακός φορέας ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

“Η Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών πέρασε στο στάδιο της ωριμότητας και πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να φτάσουμε στο σημείο της υλοποίησης των έργων που είχαμε συζητήσει πέρυσι στη διάρκεια της Συνόδου στο Βουκουρέστι” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου  Κορυφής της Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιούνται στη Λιουμπλιάνα.

“Είναι επίσης σημαντικό ότι επιτύχαμε να έχουμε στο πλευρό μας, πέρα από όσους υπήρξαν σημαντικοί εταίροι από τη σύλληψη της ιδέας της Πρωτοβουλίας, και τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός BRUA θα σηματοδοτήσει τη σύνδεση της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κασπίας Θάλασσας μέσω του TAP και της Μαύρης Θάλασσας. Το δίκτυο στη Ρουμανία θα έχει μήκος 528 χιλιόμετρα.

ViaDiplomacy Newsroom