Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας είχε ενημερωθεί για τις πληρωμές των Ταλιμπάν από τους Ρώσους

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι είχε ενημερωθεί για πληροφορίες σχετικά με τις Ρωσικές πληρωμές στους Ταλιμπάν, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στους Ταλιμπάν δεν είναι «φάρσα», όπως ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ο Έσπερ κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν έχει δει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ισχυρισμούς ότι τα αμερικανικά στρατεύματα σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των πληρωμών αυτών, ακολουθώντας μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αναγνώρισης μιας γνωστής απειλής και πιθανώς σύγκρουσης με τον Πρόεδρο.

Τα σχόλια του Έσπερ ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας πολυαναμενόμενης παρουσίας ενώπιον της Επιτροπής Ένοπλων Υπηρεσιών του Σώματος, όπου οι νομοθέτες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία να ρωτήσουν τον υπουργό Άμυνας και τον Στρατηγό Μαρκ Μιλει σχετικά με τις πληροφορίες τους ότι η Ρωσία πρόσφερε χρήματα στους Ταλιμπάν για τημ δολοφονία αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.


Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να απαντήσουν προσεκτικά σε ερωτήσεις, αλλά ο Έσπερ παραδέχτηκε ότι έδωσε ιδιαίτερη προσοχή κατά την εξέταση ερωτημάτων σχετικά με το εάν είχε ενημερωθεί για το θέμα και πότε.

ViaDiplomacy Newsroom