Ο Αραβικός Σύνδεσμος στέλνει βοήθεια στο Λίβανο και «πετάει» έξω Τουρκία και Σιίτες

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τις προσπάθειες του αραβικού κόσμου για την παροχή στήριξης στον Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσά του Βηρυτό αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν, ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να συνδράμει στις έρευνες για την έκρηξη.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε μέσο», δήλωσε ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, προσθέτοντας ότι θα λάβει μέρος στη διεθνή τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από τη Γαλλία για να συζητηθεί η παροχή βοήθειας στον Λίβανο.

Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι: Είμαστε έτοιμοι να ανοικοδομήσου το λιμάνι της Βηρυτού

Όμως και η Τουρκία ψάχνει τρόπο να μπει ανάμεσα στις Σιιτικές και Σουνιτικές οργανώσεις στον Λίβανο ώστε μαζί με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να αποτελέσει τον τρίτο πόλο του Ισλάμ.

«Θα διαθέσουμε το λιμάνι της Μερσίνης για εμπορικές συναλλαγές αλλά και για αποθήκευση μέχρι να ξαναλειτουργήσει το λιμάνι της Βηρυτού», δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λίβανο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και φάρμακα και ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στη διάθεση του Λιβάνου.

ViaDiplomacy Newsroom