Ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στους Μουσουλμάνους των Δυτικών Βαλκανίων – Γίνετε Μάρτυρες

«Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε» ενώ του υποσχέθηκε ότι εάν μαρτυρήσει, θα το τιμήσει, θεού θέλοντος, με την τουρκική σημαία. «Εχει τη σημαία στην τσέπη της, και θα καλυφθεί με αυτή, αν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, έτσι δεν είναι;»

Την ίδια στιγμή, το πλήθος, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, κραύγαζε «Αφεντικό, στείλε μας στο Αφρίν!»

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν δεν ήταν ένα μήνυμα μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας και του φανατικούς υποστηρικτές του, αλλά και ένα μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους των Δυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα στην Αλβανία και την Βοσνία.

Αυτό που σώζει μέχρι στιγμής τον πλήρη μουσουλμανικό φονταμενταλισμό σε όλα τα Βαλκάνια είναι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στην νοτιανατολική Βουλγαρία και την Θράκη. Οι πληθυσμοί αυτοί στο σύνολο τους δεν έχουν Τουρκική Συνείδηση αφού αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά. Ειδικά στην περιοχή της Θράκης όπου οι μουσουλμανικοί έχουν ένα ισχυρό επιχειρηματικό και κοινωνικό δέσιμο με τους χριστιανικούς πληθυσμούς, προβληματίζει έντονα την Άγκυρα.

Μάλιστα για την περιοχή της Θράκης η συμβίωση των Ελλήνων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών είναι ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλο το κόσμο

ViaDiplomacy Newsroom