Ο Ερντογάν στήνει κράτος μαφία και στην Σομαλία

Η Yeni Safak, η εφημερίδα που είναι πηγή αναδημοσίευσης άρθρων για τα Ελληνικά ΜΜΕ, άρθρα τα οποία στοχεύουν όχι μόνο στο αγράμματο κοινό της Τουρκίας, αλλά και στον φόβο των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την γειτονική χώρα ως υπερδύναμη, ανήκει στον όμιλο Albayrak.

Ο όμιλος Albayrak ανήκει στην οικογένεια Albayrak, η οποία είναι γνωστό ότι έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν. Εκτός την Ισλαμική Yeni Safak, ο όμιλος διαθέτει επίσης δύο εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, το Kanal 7 και το Ülke TV. Ένα από τα μέλη της οικογένειας Albayrak παρακολούθησε το İstanbul-Hatip, ένα θρησκευτικό δημόσιο σχολείο, μαζί με τον Ερντογάν τη δεκαετία του 1970.

Ο όμιλος Albayrak δραστηριοποιείται πλέον έντονα, και με την συνεργασία διπλωματών, στην Σομαλία, ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη στον κόσμο. Η Τουρκική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα στην χώρας, Μογκαντίσου, με tweet αποκάλυψε – άθελα – ότι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του ομίλου δραστηριοποιείται στην χώρα απλώνοντας τις επιχειρήσεις του Τούρκου Προέδρου σε όλη την χώρα.

Η Τουρκία πλέον αναπτύσσει σχέσεις με όλα τα κράτη τα οποία έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναπτύξει οικονομικές συναλλαγές και πολλά από αυτά να μπούνε κάτω από την επιρροή της. Είναι ακόμα ένας τρόπος να εκβιάζει την διεθνή κοινότητα έχοντας υπό τον έλεγχο της λαούς αντίθετους προς την νομιμότητα

 

 

ViaDiplomacy Newsroom