Ο Ερντογάν θα βρει την σωτηρία του στην Ευρώπη και το γνωρίζουν όλοι

«Με την Ευρώπη έχουμε βαθιές ριζωμένες σχέσεις. Υπήρξαν πολλά εμπόδια στην πορεία αυτή αλλά η ένταξη παραμένει στρατηγικός μας στόχος. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν και «νάρκες» σε αυτή την πορεία, αλλά εμείς θα τη συνεχίσουμε» ενώ συνεχίζοντας σημείωσε, «Η ΕΕ καθυστέρησε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι μας. Λίγη οικονομική βοήθεια έχει φτάσει στη χώρα μας.  Περιμένουμε επίσης τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στο θέμα αυτό έχουμε πάρει διαφορετικά μηνύματα από την Ευρώπη. Θέλουμε την πλήρη υποστήριξη των  Ευρωπαίων φίλων μας για την ανάπτυξη των σχέσεων μας και πάλι. Ελπίζω το Αφρίν να τους άνοιξε τα μάτια τους.»

Ο Τούρκος Πρόεδρος μια ημέρα πριν παραληρούσε μαζί με το κοινό και υποσχόταν νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα και αν χρειαστεί να πάρουν ζωές. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά πως στην περίπτωση όπου η Τουρκία γίνει “Λιβύη” η μόνη περίπτωση να μην έχει την τύχη του Καντάφι είναι να έχει πρόθυμες χώρες δίπλα του, και τέτοιες θα βρει μόνο στην Ευρώπη.

Από την Βάρνα στην Τουρκία άλλα 3 δισ. ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες 

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο 3 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, ποσό το οποίο δεν δίνεται απευθείας στην Άγκυρα, αλλά σε οργανισμούς όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) που διαχειρίζονται τη διατροφή, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων.

ViaDiplomacy Newsroom