Ο φόβος του Δημάρχου Ξάνθης να αποκαλύψει δωρεά προς τον Δήμο

«Παίρνουμε προληπτικά μέτρα γιατί δεν θέλουμε να δούμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας με ασθενείς πεταμένους στα πατώματα. Επικοινωνούμε συνεχώς με επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προκείμενου να μας βοηθήσουν να στήσουμε χώρο νοσηλείας στο Αμοιρίδειο στάδιο. Είναι μεγάλη η ανταπόκριση» Αυτό ήταν το σχόλιο του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, για την δωρεά 100 ράντσων προς τον Δήμο Ξάνθης με σκοπό να μετατραπεί κλειστό γυμναστήριο σε πρόχειρο νοσοκομείο.

΄Την απόφαση αυτή πρακτικά την αποδόμησε το ίδιο νοσοκομείο Ξάνθης αφού δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρωτοβουλία, αλλά κυρίως, το ίδιο φρόντισε στους χώρους του νοσοκομείου να δημιουργήσει 72 ολοκληρωμένες κλίνες για τον σκοπό αυτό. Μάλιστα καμιά συμμετοχή η ενημέρωση στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης δεν είχε ούτε η Πολιτική Προστασία.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δωρητών όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η δωρεά άγγιξε τα 100.000 ευρώ, όταν το νοσοκομείο Ξάνθης συγκέντρωσε άλλες δωρεές 500.000 χιλιάδων ευρώ δημιουργώντας περισσότερες από 10 ΜΕΘ μονάδες. Δηλαδή το ποσό των ράντσων, αν υπήρχε συνεννόηση με τον νοσοκομείο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία 2 επιπλέον ΜΕΘ.

Επίσης θα πρέπει να δημοσιευτεί αν η δωρεά αυτή έγινε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, συστήθηκαν οι απαραίτητες 3μελής επιτροπές για την πλήρη διαφάνεια για τον καταμερισμό αυτών των χρημάτων; Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε; Ενημερώθηκε ο Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός «Deloitte» που έχει τον έλεγχο για τις δωρεές για τον κορωνοίο και την ευθύνη του καταμερισμού αυτών των δωρεών, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης;

Όλα θα ξεκαθαριστούν όταν ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Δήμος δώσουν στην δημοσιότητα ποιοι έδωσαν τα λεφτά για την δωρεά αυτή, που δραστηριοποιούνται οικονομικά, από ποια χωριά της Ξάνθης κατάγονται, και κυρίως, αν αυτοί που έκαναν την δωρεά είναι φιλικά προσκείμενοι προς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τον καταδικασμένο παράτυπο Μουφτή Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, έχει κατηγορηθεί ανοιχτά για την στήριξη που είχε από τον καταδικασμένο παράτυπο Μουφτή Ξάνθης κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε ποτέ, ακόμα και όταν σε εκδήλωση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” παραβρέθηκε νομιμοποιώντας τον παράτυπο Μουφτή.

ViaDiplomacy Newsroom