Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καταγγέλλει τις «δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους» του Ερντογάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να οικοδομήσουν «μια νέα διατλαντική σχέση» μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Θα πρέπει να οικοδομήσουμε πλέον μια νέα διατλαντική σχέση, η οποία να είναι μια νέα σύμπραξη», δήλωσε επισημαίνοντας πως η Ευρώπη είχε υπογραμμίσει την «κυριαρχία της εδώ και τέσσερα χρόνια» αρνούμενη παράλληλα να πάρει θέση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η επιλογή ενός προέδρου ανήκει στους Αμερικανούς. Θα πρέπει στη συνέχεια να εργασθούμε με την προσωπικότητα που θα εκλεγεί και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ό,τι και να συμβεί».

Ο Λεντριάν δήλωσε ακόμη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1, ότι έχει την πεποίθηση πως η λογική θα επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές και πως οι ισχυρές δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ θα διασφαλίσουν τα ορθά αποτελέσματα.

«Έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς των ΗΠΑ που θα επικυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών», τόνισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom