Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να χρεοκοπήσουν

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να χρεοκοπήσουν στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας σε διαβουλεύσεις με συναδέλφους από τις χώρες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα μέσω σύνδεσης βίντεο, σημείωσε ότι το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια και το χρέος της Ιαπωνίας έχει φτάσει σχεδόν τα 10 δολάρια τρισεκατομμύριο. Σύμφωνα με τον Patrushev, «λαμβάνοντας υπόψη μια τέτοια δυναμική, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον αυτές οι χώρες θα έχουν προβλήματα με την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους».

«Ως αποτέλεσμα, η Ουάσιγκτον θα χρεοκοπήσει, όπως έχει ήδη κάνει σχετικά με τις υποχρεώσεις της προς τη Ρωσία. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε κράτους εκφρασμένα σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ θα κλαπούν απλώς», κατέληξε ο Νικολάι Πατρούσεφ.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας στον κόσμο έχουν αυξηθεί κυρίως λόγω «του τυπογραφείου που λειτουργεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

«Ο κύριος λόγος για την άνοδο των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας είναι το «τυπογραφείο» που λειτουργεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώθηκε η μεγαλύτερη κοπή χρήματος τα τελευταία 40 χρόνια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όσο για το βάρος του πληθωρισμού που αναδεικνύεται σε αυτή την κατάσταση, οι Δυτικοί το μετατοπίζουν κυνικά στις αναπτυσσόμενες χώρες», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom