Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με όμιλο Αρχόντων του Θρόνου, του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα της  Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με επί κεφαλής τους, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Επισημαίνεται ότι οι Άρχοντες πραγματοποιούν μία φορά το χρόνο προσκυνηματική επίσκεψη στο Φανάρι και στον Πατριάρχη, ανανεώνοντας τους δεσμούς πνεύματος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον όμιλο των Αρχόντων εξ ΗΠΑ επισήμανε πως «εδώ στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως υπάρχει μία συμπυκνωμένη σοφία και εμπειρία πολλών αιώνων. Είμεθα όργανα της θείας προνοίας, εμείς, για να συνεχίζομεν αυτήν την μακράν παράδοσιν. Και για εσάς, είναι τιμή και προνόμιον να ανήκετε σε αυτή την πρωτόθρονη Εκκλησία».

Επίσης στην ομιλία του ο Πατριάρχης εξήρε για άλλη μία φορά τα χαρίσματα και τις ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και τη θέλησή του να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στην εκκλησιαστική Επαρχία του και το σεπτό Κέντρο, αναβιώνοντας την παράδοση των τακτικών προσκυνηματικών επισκέψεων στην Πόλη. Επίσης, στην ομιλία του, υπογράμμισε τη συμβολή του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέου στην εκπλήρωση του έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και γενικότερα στην στήριξη της διακονίας του Οικουμενικού Θρόνου και ευχαρίστησε τους Άρχοντες Οφικιαλίους για την αφοσίωση και την ανιδιοτέλειά τους, η οποία, όπως είπε, αποτελεί παράδειγμα για την Ορθόδοξη Νεολαία.

Οι Αρχοντες παρέθεσε γεύμα στον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και την Ιεραρχία του Θρόνου.

(πηγή: Εθνικός Κήρυκας)

ViaDiplomacy Newsroom