Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή ένοπλη επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στο Ιράν

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή ένοπλη επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στο Ιράν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 53, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, διεμήνυσε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει «γρήγορα και αποφασιστικά» στην επίθεση στην πόλη Αχβάζ.

«Τρομοκράτες, που επιστρατεύτηκαν, εκπαιδεύτηκαν, οπλίστηκαν και πληρώθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος της ιρανικής περιφέρειας Κουζεστάν, μίλησε για «τυφλή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασε φόβους για αύξηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επί τόπου τους δυο από τους δράστες και συνέλαβαν άλλους δυο.

Οι πυροβολισμοί διήρκησαν συνολικά δέκα λεπτά και ξεκίνησαν από πάρκο δίπλα στο σημείο όπου γινόταν η παρέλαση. Οι ένοπλοι φορούσαν στρατιωτικές στολές, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η στρατιωτική παρέλαση, γινόταν για να τιμηθεί η επέτειος της έναρξης των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ.

(πηγή: sputniknews.gr)

Via Diplomacy