Ο Ιβάν Σαββίδης με λαμπάδα του ΠΑΟΚ αλλά τα συμφέροντα του είναι με Πούτιν και όχι Ελλάδα

Ο μύθος και οι προφητείες για το “Ξανθό Γένος” που την κατάλληλη στιγμή θα επέμβει σωτήρια στην Ελλάδα, έχει καταρρεύσει. Οι Έλληνες από την αρχαιότητα είχαν ένα αποκούμπι, τον «ἀπὸ μηχανῆς θεός» ο οποίος στην συνέχεια πήρε διάφορες ονομασίες μέχρι που φτάσαμε στο “Ξανθό Γένος” το οποίο όπως φαίνεται έχει τα δικά του συμφέροντα τα οποία και αυτή την φορά ταυτίζονται με άλλους και όχι την Ελλάδα.

O ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε το Μ. Σάββατο στα Ιεροσόλυμα και παρέλαβε το Αγιο Φως το οποίο και μετέφερε στην πόλη του Ροστόφ και όχι την Θεσσαλονίκη

Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα και η εξαγορά κάθε “τελειωμένου” Brand έδωσε την εντύπωση ότι όλες οι κινήσεις του έγιναν για την αγάπη του προς την πατρίδα – Ελλάδα και ήταν το σήμα του Πούτιν για τις παρεμβάσεις του υπέρ Ελλάδας.

Όμως ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος πρέπει να είναι και μοναδικός “Ελληνόψυχος” ο οποίος δεν γνωρίζει 10 Ελληνικές λέξεις στην σχεδόν δεκαετή παρουσία του στην Ελλάδα και αυτό έχει την σημασία του στους βορειοελλαδίτες όσο και αν μην το αναφέρουν.

Ο Σαββίδης αφού φρόντισε μέσα από μια ποδοσφαιρική ομάδα να κάνει το δικό του “στρατό” ο οποίος πολεμά για αυτόν αλλά όχι για την πατρίδα του, κατάφερε να περάσει την εικόνα του ευεργέτη η οποία “ράγισε” με την πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Για όσους τους διέφυγε, ο Ιβάν Σαββίδης “έπαιζε” με τα συναισθήματα μια ολόκληρης πόλης και 170 εργαζομένων και απειλούσε με λουκέτο την ΣΕΚΑΠ όταν την ίδια στιγμή διαπραγματευόταν την πώληση της.

Μπροστά στα δις των δολαρίων και τα συμφέροντα του ο Ιβάν Σαββίδης άφησε στην άκρη την πατριωτική στήριξη στην ΣΕΚΑΠ την οποία την πήρε επειδή θα την αγόραζαν οι Τούρκοι. Τώρα που οι Ιάπωνες θα την ξεφορτωθούν και θα την πουλήσουν στους Τούρκους, την Ξάνθη με την Θεσσαλονίκη και την πατρίδα Ελλάδα , τις χωρίζουν 1.6 δις.

Και αυτά για 1.6 δις, που είναι πολύ λίγα και πολύ μικρά στα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Ο Ιβάν Σαββίδης στο προσεχές μέλλον θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Πούτιν στην περιοχή, και τα συμφέροντα της Ρωσίας και του Ιβάν Σαββίδη που είναι το “μακρύ” της χέρι στην Ελλάδα, δεν είναι κοινά με αυτά της Ελλάδας

ViaDiplomacy Newsroom