Ο Κοτζιάς μπλοκάρει την ενημέρωση Λοβέρδου – Κουμουτσάκου για τα απόρρητα του ΥΠΕΞ

Για φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τους κ.κ. Λοβέρδο και Κουμουτσάκο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία.

Αφορμή για τη δήλωση του υπουργού στάθηκε η σημερινή επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών η οποία κατά τον υπουργό έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων.  Οι ισχυρισμοί του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λοβέρδου ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι ψεύδεται καθώς πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης της κυρίας Γεννηματά.

Αναλυυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει:
«Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα.
Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας.
Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω.
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.
Υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.
Τέλος, καλώ εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία».

Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Ο κ.Κοτζιάς ψεύδεται ασύστολα για να υπεκφύγει των ευθυνών του» απάντησε άμεσα ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας:  «Ως εξουσιοδοτημένος από την κ. Γεννηματά πήγα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η άρνησή τους να λάβω γνώση του τηλεγραφήματος είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά ζητήματα αλλά και της ανευθυνότητας  με την οποία στέκονται απέναντι στους Θεσμούς.»

protothema.gr

ViaDiplomacy Newsroom