Ο νέος υπουργός άμυνας πρέπει να επιλέξει στολή η κοστούμι

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Έχει μεγάλη αποδοχή στο στράτευμα και είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για να αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο, πρώην πολιτικό του προϊστάμενο. Να γίνει λοιπόν κατανοητό σε όλους πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν ανέλαβε την θέση του υπουργού άμυνας κατόπιν διαταγής, αλλά επιλογής

Η επιλογή αυτή του Βαγγέλη Αποστολάκη είναι πολιτική, μπορούσε να μην την δεχθεί, που σημαίνει ότι στηρίζει και τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Ουσιαστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει πλέον πολιτικό προϊστάμενο τον εαυτό του, πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος λαμβάνει εντολές από την κυβέρνηση και τον ίδιο πρωθυπουργό.

Και το θέμα που τίθεται πλέον είναι, ο Βαγγέλης Αποστολάκης σε μια μεγάλη κρίση, θα δώσει εντολές στον εαυτό του που δεν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας;

Πρέπει να επιλέξει λοιπόν, Στολή η Κοστούμι

ViaDiplomacy Newsroom