Ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου όρους “ενώνει” Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο, κυβέρνηση και Αμερικανούς

Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος θα είναι ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για πρόσωπο που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Επίσης ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ένα πρόσωπο το οποίο το βλέπουν θετικά και οι Αμερικανοί αφού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και το Οικονομικό Πατριαρχεία με άμεσα αποτελέσματα στο ίδιο το Άγιο Όρος

Στο «Περιβόλι της Παναγιάς» θα οριστεί και Πολιτικός Υποδιοικητής, που θα είναι ο Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους.

Οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους στη συνάντηση Ιερώνυμου – Κυρ. Μητσοτάκη

Tρέχοντα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ στο πλαίσιο της νέας αρχής στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, που οικοδομείται και στηρίζεται στο σεβασμό των διακριτών ρόλων τους, αλλά και σε μια σχέση ειλικρίνειας, ο κ. Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική επαφή τους.

ViaDiplomacy Newsroom