Ο Πούτιν το έκανε σαν τον Στάλιν – Ζωγράφισε στον Μακρόν τα συμφέροντα του στην Κριμαία

Όπως ο Στάλιν με τον Τσώρτσιλ σημείωσαν τα συμφέροντα τους σε ένα χαρτί, έτσι και ο Ρώσος Πρόεδρος ζωγράφισε στον Γάλλο πρόεδρο τα συμφέροντα του στην Κριμαία και συγκεκριμένα το περιστατικό στο Πορθμό Κερτς.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες για 20 λεπτά για την αναζωπύρωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Θέλοντας να εξηγήσει τη στάση της Μόσχας ο κ. Πούτιν έβγαλε ένα λευκό φύλλο χαρτί και άρχισε να σχεδιάζει τον χάρτη, προσθέτοντας την πορεία των ουκρανικών σκαφών.

Η Ρωσία κατηγορεί τα ουκρανικά σκάφη ότι διείσδυσαν στα ρωσικά ύδατα, ενώ το Κίεβο καταγγέλλει παράνομη αιχμαλωσία των πλοίων και των πληρωμάτων τους.

Γάλλοι αξιωματούχοι διέρρευσαν πως ο κ. Μακρόν ζήτησε ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν τις θέσεις της Μόσχα και επέμεινε στην ανάγκη εκτόνωσης της κατάστασης μέσω των σωστών ενεργειών.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν διατάξει την δίμηνη προφυλάκιση των 24 ουκρανών ναυτών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση συνόρων.

Εντός του Σαββάτου θα συναντηθεί με τον κ. Πούτιν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανία και η Γαλλία προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

ViaDiplomacy Newsroom