Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να έχει πιο σοβαρό εθνικό λόγο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές

«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών». Αυτό είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το βράδυ της 26ης Μαΐου

Ο εθνικός λόγος που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός ήταν η οικονομία η οποία όμως σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι σε μια καλή πορεία και μάλιστα από την στιγμή που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

Όμως οι εκλογές αυτές στην μέση του καλοκαιριού, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα μόνο στην Ελληνική οικονομία, αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ πολύ πιθανόν να αναβληθούν η να ματαιωθούν με μια πολύ ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση ο Ερντογάν δεν θα έχει να διαπραγματευτεί με έναν αδύναμο Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά με την ισχυρή λαϊκή εντολή, και μάλιστα, από δεξιά κυβέρνηση η οποία η στάση της στην Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα της επιτρέψει να δεχθεί εύκολα οποιοδήποτε συμβιβασμό.

Εκτός τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρούνε μπροστά τους και την Ντόρα Μπακογιάννη, η μόνη πολιτικός που σήμερα, από την αντιπολίτευση, μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει από την άλλη μεριά του Αιγαίου.

Ίσως ένας σοβαρός εθνικός λόγος, ανώτερος από την οικονομία, να αναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει αυτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εξαντλήσει την θητεία της κυβέρνησης αυτής.

ViaDiplomacy Newsroom