Ο Ψευτομουφτής που νομιμοποίησε με την στάση του ο Δήμαρχος Ξάνθης με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν την Τρίτη στην Άγκυρα οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Για να γνωρίζει ο κόσμος τι σημαίνει ψευτομουφτής, πρόκειται για άτομα τα οποία κάνουν αντιποίηση αρχής, θρησκευτικής, αφού δεν είναι διορισμένοι από το κράτος όπως στην Τουρκία, αλλά έχουν αυτοδιοριστεί εκλεγμένοι. Η “εκλογή” τους έγινε μέσα στα τζαμιά δια ανατάσεως της χειρός. Μέσα σε τζαμιά στα οποία  το Τουρκικό Προξενείο ουσιαστικά εκβιάζει όλους τους πιστούς.

Μάλιστα ο Ψευτομουφτής Ξάνθης έχει καταδικαστεί και για μίσος έναντι άλλου λαού όπου στήριξε με δηλώσεις την γενοκτονία του.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε εκ νέου λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη»«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε στο γραφείο του μαζί με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, τον «εκλεγμένο μουφτή» στην Κομοτηνή, Ιμπραχίμ Σερίφ, και τον Αχμέτ Μετέ, αντίστοιχα «μουφτή» της Ξάνθης. «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας προς τον Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, οι οποίοι δεν πτοούνται από τις πιέσεις», αναφέρει επίσης στο μήνυμά του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

(με πληροφορίες από newpost.gr)

ViaDiplomacy Newsroom