Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να παραδώσει στις ΗΠΑ εγκληματίες του Κυβερνοχώρου

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να παραδώσει εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ουάσιγκτον έκανε το ίδιο για τη Μόσχα αν δύο δυνάμεις κατέληγαν σε σχετική συμφωνία.Ο Πούτιν έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση την Κυριακή πριν από τη σύνοδο κορυφής της 16ης Ιουνίου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι αναμένει από τη συνάντηση της Γενεύης να συμβάλει στον διμερή διάλογο και να αναζωογονήσει προσωπικές επαφές, προσθέτοντας ότι σημαντικά ζητήματα για τους δύο άνδρες περιλαμβάνουν τη στρατηγική σταθερότητα, τη Λιβύη και τη Συρία καθώς και το περιβάλλον.

Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης τον Μπάιντεν για το γεγονός ότι έδειξε «επαγγελματισμό» όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν φέτος να επεκτείνουν τη συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα αναφέρει στην συνάντηση της κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από τη Ρωσία . Αυτό το ζήτημα βρίσκεται στο προσκήνιο μετά από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο που διέκοψε τις επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας του meatpacker JBS USA.

Μια ομάδα πειρατείας που συνδέεται με τη Ρωσία ήταν πίσω από αυτήν την επίθεση, δήλωσε μια αμερικανική πηγή εξοικειωμένη με το θέμα την περασμένη εβδομάδα. Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να βρει και να διώξει εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, ο Πούτιν είπε ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας εδώ θα εξαρτηθεί από τις επίσημες συμφωνίες που θα επιτευχθούν από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

(πηγή: Reuters)

ViaDiplomacy Newsroom