Ο Σερντάρ Ντενκτάς χαιρετίζει την μονομερή ανακήρυξη της Καταλονίας και κάνει …παραλληλισμούς!

Την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΔΚ και παράνομος «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι και ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει το δικαίωμα να αυτοδιοικείται.«Αργά ή γρήγορα αυτό θα το αποδεχθεί η διεθνής κοινότητα», είπε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο υιός του πρώτου κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, σε ανάρτησή του χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι «δεν είναι πλέον δυνατόν να χαμηλώσουν οι φωνές ανά το παγκόσμιο των λαών που θέλουν να αυτοδιοικούνται. Χαιρετώ την χρήση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος από την Καταλονία.

Ωστόσο η Ε.Ε έκανε το σχόλιο: “η Ε.Ε θα συνεχίσει να έχει συνομιλητή μόνο την Ισπανία”. ‘Όπως ακριβώς έπραξαν άδικα προς εμάς με μονομερείς εφαρμογές στο θέμα της νότιας Κύπρου (σς εννοεί τα «εμπάργκο»)».

Κατά τον Σερντάρ Ντενκτάς αυτή τη φορά με την Καταλονία δεν θα είναι εύκολο να επιβάλουν αθλητικό εμπάργκο, όπως έπραξαν με τους Τουρκοκύπριους, σύμφωνα με την ανάρτησή του.

«Αν είναι εύκολο πετάξτε εκτός ΟΥΕΦΑ την Μπαρτσελόνα. Εάν ένας λαός δεν αλλάζει τη στάση του ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος και πιστεύει πράγματι στον δίκαιο αγώνα του, τότε σίγουρα οι δυνατοί αυτοί άνεμοι μια μέρα θα αλλάξουν. Ο κόσμος θα έρθει να σας βρει».

Πηγή: http://mignatiou.com/2017/10/o-iios-tou-ntenktas-cheretizi-tin-monomeri-anakirixi-tis-katalonias-ke-kani-parallilismous/

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.